Spanje

 WitRosé – Rood

Cellers Xavier Clua

Het kleine domein van Xavier Clua ligt ten zuiden van Tarragona. De droge westenwinden, de hoog gelegen, arme bodems en de grote temperatuursverschillen tussen dag en nacht maken dit stukje Catalonië zeer geschikt voor wijnbouw. Deze sympatieke oënoloog geldt als één der beste van Catalonië. Deze Mas d’en Pol is een ambitieuze frisse witte wijn met intensieve aroma’s van citrus en geconfijt fruit.

D.O. Terra Alta Mas d’en Pol 2014                                                                                           8.60
Garnatxa Blanc, Chardonnay, Sauvignon, Muscat

 

Papa Luna

Deze wijn komt uit de streek van Calatayud (gemeente in de Spaanse provincie Zaragoza in de regio Aragón).
Een mooie assemblage van Garnacha (oude stokken, 70%), Syrah (25%), aangevuld met Mazuelo & Monastrell. Vijf maanden gerijpt op nieuw en gebruikt eikenhout. Paarsrood van kleur met aroma’s van donker (bos)fruit, rood fruit (aardbei), kruiden en specerijen (kruidnagel, kaneel, vanille).
Volle, rijke smaak, met veel kracht, peper, afgerond met zachte tannines. Toch ook heel toegankelijk. Doordat deze wijn niet gefilterd is, zijn alle aroma’s in de wijn behouden. Evenwichtig, karaktervol. Lekker bij onder andere rood vlees, gekruid lam, pasta/risotto met paddestoelen.

Deze wijn werd geserveerd in het toprestaurant ‘El Bulli’. Dit is een Catalaans restaurant dat wordt beschouwd als een van de beste restaurants in de wereld. In 2009 werd het voor de vierde opeenvolgende keer gekozen tot beste restaurant in de wereld volgens The S. Pellegrino World’s 50 Best Restaurants. Het restaurant is ondertussen omgevormd tot een culinair onderzoekscentrum.

D.D.I. Calatayud 2013                                                               9.70
Garnacha 70%, Shiraz 25%, Mazuela Monastrell 5%

 

 

 WitRosé – Rood
Prijzen in Euro, BTW en accijnzen inclusief. Prijzen geldig zolang de voorraad strekt.

Comments are closed.