Overige italiaanse regio’s

Abruzzo  Cantin Arte – Bucchianico

De drijvende kracht achter Cantin’Arte is de uiterst sympathieke  Francesca Di Nisio. Francesca leeft met haar familie in de Italiaanse Abruzzen, nabij Chieti. In dit schitterende landschap produceren ze er in hoofdzaak de unieke olijfolie “Oropuro” die je elders op onze website kan vinden.
De wijn Rossopuro werd voor 100% gemaakt van de Montepulciano druif – dé druif van de Abruzzen. Het is een heel geconcentreerde rode wijn met ontzettend leuke aroma’s die je onmiddellijk doen wegdromen. Een smaakaanzet van jewelste, met een pallet aan smaken die verleiden… indrukwekkend lange finale, puur genot.

D.O.C Montepulciano Rossopuro 2010                                                17.90
Montepulciano d’Abruzzo, vatgerijpt

Frascati – Azienda Agricola Casale Marchesi

In Castelli Romani denken nog vele producenten aan kwantiteit eerder dan aan kwaliteit. Zo vinden vele ‘dunne’ wijnen een anonieme weg naar de ettelijke trattoria’s uit het naburige Rome. Gelukkig is er een nieuwe lichting van wijnbouwers die meer geconcentreerde wijnen maken. Zo produceert men op Casale Marchese één van de beste witte wijnen van Frascati. De naar zee georiënteerde wijngaarden liggen op vulkanische hellingen. Als hoofddruif kiest men voor de intense Malvasia del Lazio. De wijn is goudgeel, vrij fruitig met ronde tannines. Met de tijd ontwikkelen zich typische florale aroma’s.

D.O.C. Frascati Superiore 2014                                                             7,95
Malvasia del Lazio, Malvasia di Candia, Trebbiano Toscano, Bombino, Bellone
I.G.T. Lazio Rosso 2014                                                                           8,99
Cesanese, Merlot, Cabernet Sauvignon, Montepulciano

Puglia

Nieuw domein wordt gezocht

Prijzen in Euro, BTW en accijnzen inclusief. Prijzen en jaartallen geldig zolang de voorraad strekt.

Comments are closed.